15 september - informatie avond "In de voetsporen v/d Boeddha"

  • dharma-lotus

    Maandag 15 september: informatie-avond over de pelgimage “in de voetsporen van de Boeddha”

    Op maandag 15 september is de 1e informatie-avond over de pelgrimage welke we gaan houden van 05 februari t/m 01 maart 2015.

    Deze reis voert ons langs 6 plaatsen waar Boeddha heeft geleefd:

    - Lumbini, de geboortegrond van Siddharta.

    - Bodgaya, daar waar Siddharta de verlichting vond en Gautama de Boeddha werd.

    - Sarnath, hier gaf hij zijn eerste lezing en begon hij te werken als leraar

    - Kushinagar, de sterfplaats van Gautama de Boeddha.

    In elke plaats is er ruimte om je eigen dag te bepalen, los van de groep. je kunt ook met de groep meegaan en zo doen we bij elke plaats meerdere uitstapjes in de omgeving. Zo gaan we naar het gebied waar Siddharta als kind geleefd gewoond heeft en waar hij als asceet geleefd heeft. Vlakbij Sarnath ligt Varanasi aan de heilige rivier de Ganges, de belangrijkste stad voor de hindoes. Ook hier blijven we meerdere dagen.

    De reis kan je op meerdere manieren gaan ervaren: als toerist, als cultuur-reis, als een culinaire ontdekking en als pelgrim. de reis biedt je de vrijheid de reis te ervaren zoals jij dat wil. Ben je voornamelijk geïnteresseerd in boeddhisme, de boeddhistische filosofie en meditatie. Lijkt het je leuk om in kloosters te overnachten, met de ochtend puja's mee te doen en tempels te bezoeken, dan is deze reis bij uitstek een aanrader.

    In een kleine groep á maximaal 8 personen gaan we deze reis maken. Overal blijven we meerdere dagen en rust en kalmte en - laat het allemaal op je inwerken - zijn de kernwoorden.

    Op maandag 15 september is er van 20:00 - 22:00 een informatie-avond over deze reis. We laten foto's zien, vertellen onze ervaringen van de voorgaande trips, leggen je uit waar we overnachten en je hebt de mogelijkheid al je vragen te stellen.

    Gegevens

    Het adres is: aardrijk 103, 4834 BT in Breda. Contact ons op 076-5498768 of info@tantra-lotus.com.

    Meer informatie kun je hier vinden.

    Zie hier een impressie van de reis in dit korte filmpje.

    Met vriendelijke groet,

    Maaike Dermonde

  • dharma-lotus