Voor de mens die de behoefte ervaart om innerlijk te ontwaken, kan het van belang zijn om Tao te proeven en eruit te gaan leven. Wat is Tao? Hoe kunnen we ons op Tao afstemmen? En wat gaat er dan veranderen? Die vragen worden besproken op het volgende symposion van de Stichting Rozenkruis dat plaatsvindt op zaterdag 1 juni 2013 op het conferentieoord Renova bij Bilthoven. Dat is het vierde symposion in een reeks van 7 over de bronnen van grote wijsheidsstromingen en hun actuele betekenis in de sterk veranderende maatschappij.

Het begrip Tao of Dao is mondiaal bekend geworden door het korte en diepzinnige boekje ‘Tao Teh Jing’ dat de Chinese mysticus Lao Zi schreef. Tao kan worden ervaren, maar kan niet zintuiglijk worden waargenomen. Drie sprekers gaan in de plenaire lezingen in op historische, alchemistische en gnostieke aspecten van Tao en het taoïsme.

Dianne Sommers bespreekt de Chinese fascinatie voor de geest aan de hand van het door haar vertaalde boek Nei Ye. Dan Vercammen bespreekt hoe er kruisbestuiving heeft plaatsgevonden tussen de traditionele Chinese geneestradities en de taoïstische alchemie. Elly Nooyen gaat in op negen hoofdthema’s uit de Tao Teh Jing. In het programma zijn ook diverse keuze-onderdelen opgenomen. Het 1e exemplaar van het boek “Hart voor Tao” , de nieuwste uitgave van de Rozekruis Pers, zal worden overhandigd aan de wetenschapper, auteur en taoïst Kristofer Schippers.

Meer informatie en inschrijven: http://stichtingrozenkruis.nl