Heb je interesse in de opleiding tot tantriki/ka bij tantra-lotus in Breda, maar wil je eerst eens meelopen tijdens een opleidingsdag, dan kan dat met de snuffelstage.

Tantra wordt wel eens gezien als het ‘tweede pad van Gautama de Boeddha’ die met de Vipassana meditatie het eerste pad veelvuldig verkondigde in lezingen (zoals later opgenomen in de verschillende soetra's). Vipassana is een logische en gestructureerde methode om de verlichting te bereiken, tantra is een abstracte en intuïtieve methode maar met hetzelfde doel. Spijtig genoeg wordt tantra in het westen vaak gezien als een erotische of zelfs seksuele leer terwijl dat het in oorsprong geheel niet is.

De tantra opleiding komt voort uit de Tibetaans-Boeddhistische Kum-nye en richt zich op meditatie, massage en yoga. Ivar Mol heeft deze opleiding (tot het niveau van tantriki-ji) gedaan in Nepal en biedt deze nu aan in Breda.

Tijdens deze dag (9:15 - 16:00 uur) draai je mee alsof je een gewoon student bent. Het is niet toekijken, je doet overal aan mee zowel als gever (bijvoorbeeld bij een massagetechniek) en als de materie te gevorderd is als proefkonijn. Een dergelijke dag geeft een goed beeld wat de opleiding inhoud, wat er van je verwacht wordt en hoe de leer overgedragen wordt.

De kosten zijn 60 euro en dit is inclusief cursusboek en lunch. Besluit je om de opleiding daadwerkelijk te gaan doen dan worden dit bedrag verrekend.

Wil je meedoen met een snuffelstage, kijk dan in de kalender wanneer de opleidingsdagen tot tantriki zijn en kies er zelf één uit. Het aanmelden kan vervolgens middels het aanmeldingsformulier

Met vriendelijke groeten,

Namaste-ji..,

Maaike Dermonde