Het is de aandacht die

de kleur geeft aan bloemen,

smaak aan wijn en gezang aan vogels.

Het is je eigen aandacht die jou doet groeien.

Mindfulness leert je aandacht te geven aan het enige moment dat je hebt,dit moment. Het Nu !

Mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd, is de training voor wie beter wil leren

omgaan met de onvermijdelijke stress van het leven. Tijdens deze training wordt je je bewust wanneer en waardoor je stress ervaart, welk effect dit op je lichaam heeft, welke gedachten, aannames en overtuigingen je hierover hebt. Je leert een andere houding aan te nemen tegenover de stressfactoren uit je leven. Je houding tegenover deze stressfactoren is zeer bepalend voor het effect ervan op je lichaam.

In plaats van voortdurend toe te leven naar doelen die (te) ver in de toekomst liggen of omdat je moeite hebt om te gaan met de onvermijdelijke veranderingen in het leven of te leven met je ( tijdelijke ) pijn, leer je met een milde open aandacht aanwezig te zijn bij wat nu is. Om de rust en helderheid te vinden in jezelf. Ook als het leven je deze rust niet gunt of doordat je lijdt aan al dan niet chronische pijnen, geeft mindfulness je de vrijheid goed om te gaan met die onrust en die pijn, zonder jezelf erin te verliezen.

In het programma wordt o.a. gebruik gemaakt van meditatietechnieken, aandachtsoefeningen, inzicht oefeningen en ontspanningstechnieken.

www.praktijkquintel.nl