Ons nieuwe e-boek is deze week uitgekomen: Boek van Meditatie, en de Dharma volgens de Kum-Nye. Zoals de titel al aangeeft gaat dit boek over meditatie.

In het 1e hoofdstuk wordt beschreven wat meditatie nu eigenlijk is. Omdat binnen de Dharma het 8-voudige pad centraal staat wordt deze in hoofdstuk 2 omschreven. Dit 8-voudige pad is de basis van de dharma, de basis van elke meditatievorm en van elk spiritueel proces. In het 3e hoofdstuk gaan we naar het hart van de Dharma, een uiteenzetting hoe emoties en gedachten ontstaan en welke invloed zij hebben op onze rust en onrust. In het 4e hoofdstuk kijken we naar de geest en de ziel, het sterfelijke en het onsterfelijke lichaam en het hele proces wat we vaak “spirituele groei” noemen. De vraag wat waar is of wat niet, is iets waar en weet ik dat zeker? Deze twijfel leidt tot zeer veel onrust en vormt het onderwerp voor hoofdstuk 5. Het 6e hoofdstuk wordt eindelijk interessant, we gaan mediteren volgens het 1e systeem zoals Gautama de Boeddha die aangereikt heeft in de Maha Satipatthana Sutta; de vipassana. Deze wordt uitgelegd aan de hand, wederom, het 8-voudige pad.

Het 2e systeem van Gautama de Boeddha zijn de tantra-meditaties en deze worden in hoofdstuk 7 beschreven. Naast deze 2 grote meditatiesystemen zijn er tal van meditatietechnieken die aanzetten tot een specifiek proces. In hoofdstuk 8 worden meerdere Boeddhistische meditatietechnieken uitgelegd. In hoofdstuk 9 staat ten slotte de Maha Satipatthana Sutta centraal.

Aan het einde van ieder hoofdstuk staat steeds een terugkerende vraag-en-antwoord. Het zijn vragen die vaak gesteld worden tijdens retraites, meditatieavonden en cursussen. Tevens worden vele voorbeelden en verhalen gegeven om de Dharma op een praktische manier uit te leggen. De moeilijke woorden, termen in het pali en sanskriet en achtergrondinformatie is op dezelfde en/of volgende pagina uitgebreid als voetnoot te lezen en komt als beknopte omschrijving alfabetisch in hoofdstuk 10 terug.

Het e-boek is geschreven door Ivar Mol, hij is een Dharmistische monnik en heeft zijn Kum-Nye opleiding genoten in Nepal. Voorheen schreef hij al de boeken: Boek van Tantra, Boek van Reiki en De energetische mens. Al deze boeken verschenen bij uitgeverij Dharma-Lotus en de volledige opbrengst komt ten goede aan SOS Kinderdorp in Dharmsala (India).

Het boek telt 175 pagina's (A-4 formaat) en kost 15 euro.

Algemene gegevens:

Meer informatie over dit e-boek

Overzicht uitgegeven boeken van Dharma-Lotus

Wil je een boek bestellen, dan kan dit middels het bestelformulier of maak 15 euro over op één van de volgende rekeningnummers:

* Nederlandse rekening: ING bank: 1313973

* Belgische rekening KBC bank: 743-0257550-29

* Tav Ivar Mol, ovv boek Meditatie

Met hartelijke groet,

Namaste-ji..,

Maaike Dermonde