MIND MACHINE

  • info@mind-machine.nl

    Wat is een MIND-MACHINE?

    In de jaren 1940 ontdekte Gray Walter dat bij knipperend licht de hersengolven zichzelf gingen synchroniseren met dat licht.

    Sindsdien is er veel wetenschappelijk onderzoek naar uitgevoerd en zijn er diverse Mind-Machines -ook Brain machines genoemd-

    ontwikkeld.

    Een Mind-Machine is een kleine computer, een speciale bril waarin lampjes ( led’s ) zijn gemonteerd en een hoofdtelefoon.

    Wanneer de bril is aangesloten gaan de lampjes knipperen in vooraf ingestelde frequenties, afhankelijk van welke sessie u hebt gekozen.

    De Mind Machine is voorzien van een geluidsmodule waarop de hoofdtelefoon kan worden aangesloten. Door het gecombineerde effect

    van zichtbare en hoorbare stimuli worden de hersenen gestimuleerd en neemt de bloedtoevoer naar de hersenen toe.

    Diepe ontspanning, energie, mentale helderheid, kalmte of visuele sensaties wordt door de gebruikers van Mind Machines ervaren

    bij hun zoektocht naar welzijn door stimulatie van de hersenen. Hersenactiviteit die gepaard gaat met klachten als depressie, angsten,

    chronische vermoeidheid, adhd, stress, verslaving, enzovoorts worden omgezet naar gezondere hersenpatronen door het gebruik van

    de Mind Machine. De mogelijkheden zijn enorm en de technologie is een uiterst effectief gebleken.

    Echter, de enige manier om te genieten van een fascinerende ervaring is een Mind-Machine zelf uit te proberen.

    Kijk voor uitgebreide informatie op: www.mind-machine.nl of mail naar: info@mind-machine.nl

  • info@mind-machine.nl

    Mediteren zonder moeite!

    Bedenk eens hoe ontspannend het is om naar een brandende kaars, kampvuur of haardvuur te kijken. Het staren naar vlammen werkt zo kalmerend omdat het helpt uw Alfa hersengolven te beïnvloeden. Sjamanen zijn al eeuwen in staat om met een trommel en een kampvuur mensen in korte tijd volledig in extase te brengen, hetzelfde wat zich nog steeds voordoet in bijvoorbeeld discotheken en popconcerten…. Extase door licht- en geluidseffecten.

    Een combinatie van specifiek licht- en geluidsignalen heeft een spectaculaire invloed op onze hersenen. Het Elektro-encefalogram (EEG) - een methode die binnen de cognitieve neurowetenschappen wordt gebruikt om de lichtelektrische potentiaalverschillen die in de hersenen ontstaan te registreren – toont dit aan.

    Wetenschappers hebben bewezen dat bij dergelijke licht- en geluidsfrequenties onze hersenen zich afstemmen op de aangeboden impulsen doordat bepaalde hersengolf frequenties neurotransmitters vrij laten komen. Deze neurotransmitters veroorzaken op hun beurt weer ontspannende of stimulerende effecten die ons gevoelens van voldoening en genot opleveren. Dit effect staat al heel lang bekend als “frequency following response”.

    De MIND-MACHINE worden ook wel “de bio-elektrische medicijnen van de toekomst” genoemd. Ze activeren de

    hersengolven door middel van specifiek licht en geluid. Een gezonde stofwisseling in de hersenen heeft een gezonde weerslag op het lichaam. De hersenen nemen hetzelfde ritme over als de aangeboden stimulans. Deze stimulans wordt “Audio Visual Entrainment” (AVE) genoemd. Wanneer de hersenen Alfa-, Thèta- of Deltagolven produceren zijn ze ontspannen. Het is ook mogelijk tijdens hersengolfbewegingen bewust en alert te zijn. In deze staat worden er endorfine en neuropeptiden geproduceerd. Deze chemische reacties stimuleren op hun beurt weer zowel het creatieve denken als een lichamelijk welbehagen.

    DE MIND-MACHINE is een zeer eenvoudig te gebruiken apparaat. Ga comfortabel zitten of liggen met gesloten ogen en de Mind Machine doet de rest. Fascinerende lichtpulsen en speciale binaurale geluiden brengen u snel in de gewenste diepe staat van ontspanning of alertheid. Een ‘sessie’ vergt tussen 10 en 60 minuten om volledig te profiteren. De blijvende effecten werken cumulatief, dus blijft u ook na verloop van tijd de verbeteringen ervaren. Regelmatig gebruik is nodig om optimale resultaten te bereiken.

    MIND-MACHINES genereren speciale lichtsignalen en geluidspuls- en frequentiepatronen welke corresponderen met de door u gewenste staat van bewustzijn, de Alfa-, Beta-, Theta- of Delta- staat. In de 'Proteus Mind Machine’

    - het meest populaire model - zitten bijvoorbeeld 50 voorgeprogrammeerde sessies waarmee u diverse welzijnsstaten kunt bereiken. Deze sessie zijn onderverdeeld in de groepen zoals: Rust, Leren, Goed gevoel, Visualiseren, Energie, Diepe rust en Power sessies.

    De licht- en geluidpatronen worden via een speciale bijgeleverde lichtbril waarin kleine led’s zitten en een hoofdtelefoon door de hersenen ontvangen. Door het “frequency following response” effect gaan onze hersenen reageren in die specifieke frequentie. Hierdoor wordt de gebruiker binnen enkele minuten meegevoerd in de gewenste staat van bewustzijn die zich - zowel op mentaal als fysiek niveau - zal manifesteren.

    Er zijn drie modellen MIND-MACHINES: de Sirius, Proteus en de Procyon kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt zoals bewustzijnsverruiming, integratie van linker- en rechterhersenhelft, stresspreventie, geheugenverbetering, meditatie, ontspanning, studeren of het opheffen van verslavingen. Ze kunnen ook gebruikt worden om depressie en migraine tegen te gaan, of het immuunsysteem en/of de heling energie te activeren. Ten slotte levert het een mogelijkheid tot meer plezier en creativiteit in het dagelijks leven en werk.

    De Mind-Machine kunt u bestellen bij: www.mind-machine.nl , exclusief importeur voor de Benelux

    Op deze website vindt u tevens uitgebreide informatie. Telefonische informatie: (0031) 164 239 981

    Informatie: www.mind-machine.nl info@mind-machine.nl of www.mind-machine.be info@mind-machine.be

  • info@mind-machine.nl

    META RELAXATIE MET AUDIOTHERAPIE..?!?

    Vandaag de dag ontkent niemand het bestaan van het onderbewustzijn, de ‘zwarte doos’ die heel ons leven registreert. Iedereen heeft al ondervonden hoe zeer muziek onze emoties kan beïnvloeden en onze gemoedstoestand kan veranderen. Als een persoon gestrest is, zullen nerveuze spanningen zich uiten in een of ander orgaan en de gewone werking ervan verstoren. De ontspanning en de suggestie die de Audiotherapie Cd’s veroorzaken zorgen voor een regeling van deze nerveuze spanningen, en dit heerlijk bij u thuis op de bank of in uw bed.!

    Audiotherapie Cd’s vormen dus een complementaire oplossing naast medicatie of persoonlijke psychologische hulp. Jarenlange ervaringen maken dat u Audiotherapie Cd’s als heuse “audio-pillen” kunt beschouwen.

    Wat is Meta Relaxatie?

    Met zachte muziek op de achtergrond begeleiden verschillende stemmen u naar een toestand van diepe ontspanning, op de grens van de slaap. Nu eens in uw linkeroor, dan weer in uw rechter. Soms hoort u gelijkertijd verschillende symbolische verhalen, vaak onderhoudend en kalmerend. Ze zijn rechtstreeks op uw onderbewustzijn gericht wat deze berichten opvangt terwijl uw aandacht rust. Audiotherapie Cd’s zijn gebaseerd op suggestietechnieken van psychiater Dr. Milton Erickson en is het resultaat van vijftien jaar onderzoek op het vlak van psychosomatische geneeskunde. Audiotherapie Cd’s worden zelfs gebruikt in talrijke Belgische en Franse ziekenhuizen in verkoeverkamers, bij plaatselijke anesthesie, in slaaplaboratoria, bij preventieve geneeskunde, in tandartspraktijken maar ook bij healingpraktijken, coachingbureau’s en wellness centra.

    Het onderbewustzijn bereiken via Meta Relaxatie

    Het herhaaldelijk beluisteren van speciaal gecodeerde boodschappen die gericht zijn op het onderbewustzijn heeft een diepgaande invloed op het menselijk gedrag. Het bewijs hiervan is de soms onverwachte invloed van de reclamespotjes op ons gedrag. De onrechtstreekse suggestie die op Audiotherapie Cd’s worden gebruikt is de beste methode om beroep te doen op deze krachtige onbewuste bronnen. We kunnen die namelijk aanwenden om een gedrag te veranderen dat we zelf als ongewenst beschouwen. Deze methode zorgt ervoor dat u een bewust gedrag ontwikkelt, zonder dat u zelf inspanningen hoeft te leveren.

    Waarom en hoe spreek je je lichaam aan?

    Het lichaam en zijn organen zijn nauw verbonden met de hersenen en in het bijzonder met dat deel van de hersenen dat alle automatische functies regelt. In het geval van stress of van depressie zijn er bepaalde lichaamsorganen die ontegensprekelijk een kanaal gaan vormen voor de uitdrukking van de opgestapelde spanningen. Door het luisteren naar Audiotherapie Cd’s met zijn ontspanningsopnames en de krachtige technologieën die daarbij worden toegepast wordt het emotionele brein aangesproken, waardoor er een nieuw evenwicht van de spanningen ontstaat in de organen die door het brein gestuurd worden. Enerzijds werken de psycho-akoustische technologieën - o.a. audio frequenties van 3 tot 8 Hertz, ontspanning- oefeningen en speciale ademhalingsoefeningen - als een krachtig relaxerend middel dat de anti stress uitlaatkleppen bespeelt, en anderzijds veroorzaken de aangewende suggesties een kalmerende werking in de organen.

    Verscheidene studies in internationale tijdschriften ( zoals bij voorbeeld het tijdschrift “Nature” ) hebben de invloed van de suggestie op de organen bewezen. Om dit doel te bereiken, is het belangrijk dat de rationele hersenen, het actieve bewustzijn, tot rust gebracht wordt. Dat noemt men het “Loslaten”, wat betekent dat u de boodschappen op de opname wel hoort maar er niet met aandacht, niet bewust naar luistert, wat de onderbewuste ontvankelijkheid heel duidelijk doet toenemen.

    Verkrijgbare Audiotherapie Cd’s:

    ‘Loslaten’ / ‘Stoppen met roken’ / ‘Hoofdpijn’ / ‘Gastro-relaxatie’ / ‘Omgaan met stress’ / ‘Levenslust’ / ‘Vermageren’ /

    ‘Meta-extase’ / ‘Meta-kracht’ / ‘Prenatale relaxatie’ / ‘Ademhalingsrelaxatie’ / ‘Cardio-relaxatie’ en ‘Inslapen’.

    Distributeur voor Nederland:

    MIND-MACHINE.NL Prinses Beatrixlaan 58, 4615 KH Bergen op Zoom info@mind-machine.nl www.mind-machine.nl tel. 0164 239981